Google, tüm Google kullanıcılarının kendi hesapları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayacak bir özellik sundu: Google, kullanıcıların lokasyon ve aktivite bilgilerini otomatik olarak silmelerine izin verdi.

Kullanıcılar, eğer bu özelliği seçerlerse, lokasyon ve aktivite bilgilerini 3 veya 18 aylık dönemlerde otomatik olarak silebilecekler. Bu özellik bir defa aktif olduğunda, bu süreçten önce yer alan tüm bilgiler otomatik olarak silinecek.

Son dönemlerde tüm sosyal medya mecralarında gizlilik öne çıkıyor. Google’ın lokasyon ve aktivite bilgilerini silme duyurusu da, geçtiğimiz yılın aynı döneminde Google’a karşı açılan lokasyon bilgileri davasıyla aynı dönemde geldi. Soruşturma sonucunda lokasyon bilgileri silinse de Google’ın bunu takip etmeyi sürdürdüğü açıklandı.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s